Klímaváltozás

Az a legravaszabb ebben a klímaváltozásos hisztériában, hogy nem csak itt-ott jelentek meg okos és ostoba cikkek ezzel a természeti folyamattal kapcsolatban, hanem összehívták Párizsban a világ idevonatkozó agytrösztjét, hogy kisüssék, na most mit csináljuk. Nem azért ült össze és nem a világ politikusinak apraja-nagyja gyülekezett, hogy a harmadik világháború dolgait tárgyalják meg és megpróbálják azt megakadályozni, hanem most a klímaváltozás dolgaival kellene tele legyenek a lapok és tévé-adások.

Ennél ritkán láthattunk szervezettebb mellébeszélést. Mondanám nekik, hogy uraim, a közel-kelet és környéke máris háborúban áll, Európa eszmei és genetikai fölforgatása is folyamatban van, a dollárt mint világpénzt éppen most fúrják meg keleten, és ugyancsak keleten már lőnek, bombáznak, embereket nyakaznak le, vallási alapon zajlanak népirtások, meg népvándoroltatások vannak folyamatban, tengeralattjárók és anyahajók sorakoznak fel a tengereken, már csak egy őrült kell, aki megnyomja a rossz gombot, és atomháborúvá fajulnak a dolgok... Erről harsognának inkább a sajtós szócsövek, az elszabadult pokol megzabolázásának lehetőségéről és módjáról. De ez a másodrendű ügy. A klímaváltozás a lényeg ma.

Kísérvén egy kicsit a klímaügyeket, látja az ember, hogy Nobel-díjat is kapott a volt amerikai elnökhelyettes Al Gore a globális fölmelegedés ellen kifejtett nemzetközi harcáért már évekkel ezelőtt, miközben voltaképpen nem történik semmi ebben az irányban ami számítana. Mert talán nem is lehet sokat tenni, amit pedig lehet, az nem sokat jelent. Komoly tudósok is tanulmányozták a ciklikus Földi folyamatokat, a fölmelegedést, a széndioxid kibocsátás hatását, és rájöttek, hogy ha belegebedünk is ilyen meg olyan széndioxid-kvótákkal meg mi egyébbel legfeljebb csak néhány százalékkal járulhatunk hozzá egy jobbuláshoz, ami ugyancsak ideiglenes lenne mert vannak globális folyamatok amelyek természetesek és visszatérők mint például a jégkorszakok megjelenése és elmúlása, és az ilyesmit nem lehet kipufogógázok minimalizálásával igazán egy hajszálnyira sem befolyásolni.

A „globális fölmelegedés” blöffje ugyanakkor nagyon jövedelmező lehet bizonyos iparágaknak és üzleteknek. El Gore annyira kötötte az ebet a karóhoz olyan sokan támogatták, hogy az egyetlen és igazán kompetens amerikai tudósnak kongresszusi felszólalása és kutatási eredményeinek kifejtése után szó szerint el kellett menekülnie Amerikából. Túlságosan sok és komoly életveszélyes fenyegetést kapott. Egy vagabund politikus (korábban az egyik állam kormányzója is volt, előtte meg híres pankrátor is, majd pedig tévé-személyiség) végül Kínában találta meg a rejtőző tudóst, aki csak azt a tudományos tényt részletezte a kongresszus előtt, hogy nem globális fölmelegedés hanem éppen globális lehűlés van bekövetkezőben aminek a megtévesztő kezdeti fázisára egy rövid és hirtelen felmelegedés jellemző.

Nem lehet igazán okos valaki anélkül, hogy meg ne ütné a bokáját, ha az okosság mohó üzleti érdekek ellenében hat.

Nem tudom, milyen lehet Al Gore horoszkópja, de ennek az embernek támogatás, kezdeti siker és csinnadratták ellenére végül semmi sem jön be. Már-már elnöknek kezdte érezni magát (arra is építették őt föl annak idején), de végül a szégyenletesen cirkusszá fajult választást az ifjabb Bush nyerte meg egy paraszthajszálnyi szavazati többséggel, pedig nagyon sokan, sőt New York-i barátaim közül is többen dörzsölték a kezüket és köpték a markukat, hogy „na végre lesz már egy zsidó elnökünk!” De ez nem jött be. A globális fölmelegedés blöffjével is beutazta és végig-sztárolta a világot, népeket, emberek hatalmas tömegeit győzte meg a tudománytalan állításról, hogy jön a fölhevülés és arra kell fölkészülnünk, le a széntüzeléssel, le az olajtüzeléssel, le a kipufogógázokkal, és akkor minden rendben lesz. És valóban, olvadnak a jéghegyek, emelkedik a tengerszint, de csak egyelőre. Közben a tudománynak és a természetnek lesz igaza. Égövünkön körülbelül tizenötezer év alatt teljesedik ki egy civilizált élet, majd befagy, megszűnik, eltűnik. A maga idején aztán visszavonul a jég és új civilizáció épül föl. Ezt a ciklust nem lehetett eddig sem, és most sem lehet, és a jövőben sem lehet majd megváltoztatni. Sajnos, ez körülbelül a nagy kép, mert olyan égitesten élünk amelynek ez a ritmusa. Gore-nak tehát ez sem jön be akármennyire betömi a kipufogója csövét. Sajnálom szegényt. Annyit azonban sikerül elérnie, hogy már világszinten megy a sóderolás, a sajtó, sőt a közvélemény is telítve van a globális fölmelegedés elkerülésének maszlagával, és amíg világkongresszusokat lehet összehívni a Föld megmentésére, addig sem kell nagyon hangoztatnia és részleteznie, informálnia a sajtónak, hogy mellesleg már zajlik a harmadik világháború, a dollár leáldozóban van, új világgazdasági rend születik aranyalapú világpénzre épülve és Amerika Rothschildestül elmegy a gajdeszba.